Miksi keinuminen on hyvä juttu

Miksi keinuminen on hyväksi? Ensinnäkin – lapset rakastavat keinumista! Keinuminen antaa leikkisyyttä, vapauden tunteita ja perhosia vatsaan. Turvallisesti maan päällä keinuminen äidin tai isän työntäessä vauhtia voi olla täydellinen leikkihetki kaikenikäisille lapsille. Se on yksinkertainen leikkihetki, jonka voit jakaa sekä perheen että pienten ystävien kanssa. Keinuminen on jotain, joka säilyy lasten kanssa koko heidän kasvunsa ajan.

Keinuminen
Lasten keinu – Idun

Lapset voivat keinua loputtomasti. Se on juttu, joka ei koskaan muutu tylsäksi, ja perhoset vatsassa eivät koskaan lopu. Keinuminen ei kuitenkaan ole vain hauskaa leikkiä, vaan myös jotain, mikä on erittäin hyväksi lapsille.

Laulaminen, kun lapsi keinuu

Tutkimukset ovat osoittaneet, että lapsen keinuessa laulaminen auttaa heitä oppimaan tahteja ja rytmejä täysin uusilla tasoilla. Videungin of Swedenin vauvan keinut sopivat lapsille 3 kuukaudesta ylöspäin. Yläikäraja on 3 vuoteen saakka. Vauvan keinut sopivat hyvin myös pieniin päiväuniin.

Videung of Swedenin lasten keinut on tarkoitettu lapsille 6 kuukaudesta alkaen tai kun lapsi voi istua itsenäisesti.  Se on ihanteellinen uteliaille vauvoille, jotka eivät halua makuulle.

Nämä käytännölliset sisäkeinut ovat ergonomisia, hengittäviä ja tarjoavat mukavuutta lapsellesi. Näissä mukavissa keinuissaa lapsi voi keinu tuntikausia ja tällä tavoin voit luoda mukavan vuorovaikutuksen sinun ja lapsesi välillä. Täältä voit lukea kehtolauluista, joita voit laulaa lapsellesi kun lapsi keinuu.

Keinut luovat rohkeita lapsia

Tiesitkö esimerkiksi, että sellainen yksinkertainen leikkihetki kuin keinuminen kasvattaa rohkeita lapsia. Lapsille on nimittäin haaste uskaltaa keinua, kääntyä ja ottaa vauhtia kallistuen edestakaisin. Siksi, jos lapsesi keinuu, hän tuntee itsensä taitavaksi ja isoksi, itsenäiseksi ja saa hyvän itseluottamuksen. Keinuminen kehittää rohkeita ja rauhallisia lapsia, jotka uskovat omiin kykyihinsä ja uskaltavat haastaa itsensä.

keinuminen

Kun lapset keinuvat, he kokevat painovoiman. He näkevät kuinka keinu heiluu löysästi ilmassa ja kuinka vaikeaa on nousta siihen. Kuinka kiivetään keinuun, joka heiluu edestakaisin? Saatat joutua pyytämään apua äidiltä tai parhaalta ystävältä, tai voit selvittää sen itse jonkin ajan kuluttua. Keinuminen tarkoittaa yksinkertaisesti, että pienten lasten on mietittävä vähän ylimääräistä.

Keinumisen opit ja taidot

Parasta keinumisessa on kuitenkin, että lapset oppivat niin paljon uusia asioita. Kuinka saat vauhtia keinussa istuessasi siinä? Se on ongelma, joka on ratkaistava itse tai katsomalla muita keinujia.

Kuinka pysäyttää keinu ja nousta pois, tämä on toinen asia, jonka keinuessa oppii. Kun keinut, opit myös putoamaan, pyyhkimään liat pois ja yrittämään uudelleen. Kaikki eivät nimittäin onnistu pysäyttämään keinua ja jäämään pois, kun se liikkuu. Ehkä siksi myös lapset tulevat rohkeiksi keinuessaan.  He yksinkertaisesti oppivat, ettei kaatuminen ja kompurointi ole niin vaarallista.

On myös todettu, että fyysinen aktiivisuus on hyväksi oppimiseen ja keskittymiseen koulussa. Siksi keinuminen on täydellinen aktiviteetti taukojen aikana. Joten ei ole ihme, että koulujen pihoilla on usein keinut. Keinumalla lapsestasi voi tulla parempi esimerkiksi ongelmanratkaisussa, kehittyä muistamisessa, keskittymisessä ja stressinhallinnassa.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – kaikki tämä pitkällä aikavälillä johtaa siihen, että lapsesi saa hyviä tuloksia koulussa, hän tulee onnellisemmaksi ja saa lisää itseluottamusta. Kaikki johtuu siitä, että lapsesi alkoi keinua jo pienenä.

Videung of Sweden
Videung of Sweden