Vauvan ja lasten keinujen erot

Mietitkö kumman keinun ostaisit? Tai mikä meidän keinumalleistamme sopisi juuri sinun lapsellesi parhaiten? Tässä on yhteenveto Videung of Swedenin vauvojen keinujen ja lasten keinujen eroista. Haluamme myös lisätä, että ei ole oikeaa tai väärää keinua. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että lapsen keinua voivat käyttää vain lapset, jotka voivat istua itsenäisesti (noin 6 kuukaudesta ylöspäin). Miksi, saatat ihmetellä? Koska vauvan keinu toimii vain istuttavana keinuna ja alle 6 kuukauden ikäiset lapsilla ei ole riittävän vahva selkä, jotta he viihtyisivät keinussa. Istuinkeinun käyttäminen lapsille, joiden selkälihakset eivät ole valmiita istumaan, voi aiheuttaa vammoja.

Suurimmat erot vauvojen ja lasten keinujen välillä

Vauvan keinu
Vauvan keinu
  1. Vauvan keinu sopii lapsille 3 kuukaudesta ylöspäin, lasten keinu lapsille 6 kuukaudesta ylöspäin tai kun lapsi voi istua itsenäisesti.
  2. Voit säätää vauvan keinua makuuasentoon, puolimakuuasentoon tai istuma-asentoon naruilla, jotka sijaitsevat keinun selkänojassa. Huom! Vauvan keinua ei ole tarkoitus säätää joka päivä, koska solmut ovat melko tiukkoja. Keinu on kuitenkin tarkoitettu mukautumaan lapsen kehityksen ja tarpeiden vauhdissa. Puolimakuu- ja makuuasento sopivat pienimmille vauvoille. Yksivuotias lapsi haluaa mieluiten istua pysytyssä ja silloin voi olla aika säätää vauvakeinu istuma-asentoon. Vauvakeinua ei voi säädellä lapsen kehityksen mukaan.
  3. Kaikilla vauvakeunuilla on pitkä selkänoja, ne ovat hieman syvempiä kuin lasten keinut, mikä tekee keinusta viihtyisän. Se on täydellinen hiljaisiin keinuhetkiin ja loistava paikka rentoutua. Lasten keinu on erinomainen istumakeinu uteliaille lapsille, jotka rakastavat keinumista ja katsella ympärilleen.
Lasten keinu
Lasten keinu

Kumpi keinu minun tulisi siis ostaa?

Haluamme jälleen sanoa, ettei ole oikeata tai väärää, kun lapsi on yli 6 kuukautta vanha. Keinun valinta riippuu vähän lapsesta ja siitä, kuinka  sinä vanhempana haluat käyttää keinua. Molemmat mallit ovat suosittuja ja arvostettuja.

Jos lapsi on erittäin rauhallinen ja vähän ujo, vauvan keinu voi olla sopivin valinta. Jos lapsesi on kuitenkin utelias, mieluummin istuisi ja katselisi ympärilleen – lapsen keinu on hyödyllisin. Loppujen lopuksi vanhempana tai sukulaisena tunnet lapsesi parhaiten ja oma näkemyksesi on hyvä perusta valitsemaan oikean keinun.

Haluatko antaa keinun lahjaksi?

Etsitkö kastelahjaa? Sitten suosittelemme vauvakeinua.

Haluatko kuitenkin ostaa yksivuotislahjan lapsellesi? Silloin suosittelemme vauvan keinua.

Haluatko ostaa lahjan lapselle, jonka ikä on 6 – 11 kuukautta? Sitten se on makuasia! Mene tunteen mukaan – molemmista malleista tulee iso hitti – tässä ei ole oikeaa tai väärää!

Jos sinulla on lisäkysymyksiä, voit ottaa meihin yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen kontakt@videungofsweden.com tai tutustua UKK-osioomme.

Videung of Sweden