ZERO WASTE – VIDEUNG OF SWEDEN

Videung of Sweden

Videung of Sweden – huomioimme tulevaisuuden!

Me Videung of Swedenillä olemme valmistaneet käsityönä vauvojen ja lasten keinuja aina vuodesta 2017. Tällä hetkellä kohderyhmäämme ovat skandinaaviset markkinat ja keinujamme voi ostaa sekä Suomessa että Ruotsissa. Meille on tärkeää ajatella ympäristöä. Jo vanhempina itsekin yritämme välittää eteenpäin tulevaisuuden ajattelua.

Videung of Swedenin lasten keinujen ja vauvan keinujen tuotannossa olemme päättäneet toteuttaa zero waste -periaatetta.  Zero waste on englanninkielessä tunnettu käsite ja suomeksi voidaan sitä kutsua nolla jätettä -nimellä. Sen periaatteena on, että kaikki on hyvin suunniteltua ja roskaa tulee niin vähän kuin mahdollista. Se sisältää kaikki vaiheet tuotannosta aina pakkaamiseen saakka. Tavoite on tietysti 0% roskaa, missä emme ole vielä, mutta joka tapauksessa olemme hyvin lähellä.

Zero waste ruotsalaisten lasten keinujen ja vauvan keinujen tuotannossa

Videung of Swedenin zero waste-periaate tarkoittaa, että jopa 97% kaikesta ostetusta materiaalista tulee käytetyksi. Käytämme pienet keinun valmistuksesta ylijääneet kangaspalat mm. viehättäviin puruleluihin kaninkorvina. Mutta myös ylimääräisiksi tyynyiksi vauvan keinuihin ja lasten keinuihin. Jopa 97% ostetusta materiaalista hyödynnetään lopputuotteisiimme. Ajoittain voit löytää myös yhden tai toisen tilkkutäkkipeiton, jonka olemme valmistaneet jäljellä olevista kangaspaloista. Zero waste -periaatteen mukaisesti työskentely vaatii erityistä huolellista suunnittelua. Jokainen valmistamamme keinu suunnittellaan senttien täsmällisyydellä, jotta saamme kaiken hyödyn ostetusta materiaalista.

Entä puukepit, saatat kysyä? Valmistamme puiset tangot koivusta, joka maalataan sen jälkeen käsin vesipohjaisella maalilla, joka on sopivaa vauvan ja lasten leluihin (sertifikaatti EN 71 – 3). Leikkaamme puiset kepit käsin varmistaaksemme, että mahdollisimman pienestä osasta tulee käyttökelvottomia. Mitä jäljelle jää, lähetee kuitenkin takaisin sahalle, jossa jäljellä oleva puu muunnetaan korkealaatuiseksi koivuviiluksi. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – kaikki käyttämämme materiaali on Oeko-tex -sertifioitua. Toisin sanoen, ystävällistä sekä lapsille että ympäristölle. Ilman myrkyllisiä kemikaaleja, hellävaraisempi ympäristölle ja luonnolle. Meille on tärkeää, että kaikki tuotteemme ovat sekä orgaanisia, ympäristöystävällisiä että lapsiystävällisiä!

Videung of Sweden